Menu

volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

 22/33 

7. Praktische zaken

Onderstaand een aantal algemeen praktische zaken die voor onze school gelden.

Openingstijden
Op lesdagen zijn onze gebouwen voor leerlingen geopend van 07.45 tot 16.45 uur. Telefonisch zijn wij op het centrale nummer (020 579 72 00) tot 16.30 uur bereikbaar.

(Leerling)administratie
Op onze (leerling)administratie kunt u:

  • een adres- of telefoonnummerwijziging doorgeven,
  • informatie krijgen over verzuim,
  • formulieren aanvragen voor de schoolverklaring, verlof en schoolwisseling,
  • nieuwe leerlingen aanmelden of informatie over de school krijgen,
  • een schoolwisselingsformulier voor een nieuwe school ophalen.

De openingstijden van onze (leerling)administratie zijn op schooldagen van 08.30 tot
15.30 uur. Voor leerlingen is de (leerling)administratie uitsluitend in de pauzes geopend.

Faciliteiten en voorzieningen
Onze school biedt de volgende faciliteiten en voorzieningen:

  • Kluisjes. We adviseren om waardevolle spullen die voor of tijdens school niet nodig zijn, thuis te laten. Voor het opbergen van persoonlijke spullen moet je gebruik maken van je kluisje. De school is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte, beschadigde of gestolen eigendommen van leerlingen.
  • Lift. Is uw kind (tijdelijk) minder valide, door blessure of handicap, dan kan uw kind gebruik maken van de lift. Uw kind kan dit regelen bij de teamleider.
  • Restaurant Etoile du Nord. In ons schoolgebouw beschikken we over een prachtig restaurant. Hier tonen leerlingen van de opleiding DenC hun kunsten, zowel in de bediening als in de keuken. Op maandagavond om 17.00 uur kunt u hier terecht voor een driegangen diner voor circa € 11,-. Lunches kunnen in overleg op vrijdag worden verzorgd. Deze lunch- of dinerervaring kunnen wij u van harte aanbevelen. Wij raden u wel aan vooraf te reserveren via telefoonnummer (020) 579 72 09. Nieuwsgierig naar het menu? Deze vindt u vanaf september op onze website.
  • Winkel. Voor vmbo-leerlingen is het van groot belang in contact te komen met het bedrijfsleven en de omgeving van de school. Zij gaan na hun examen immers een beroepsgerichte vervolgopleiding doen. Ook voor de school zijn contacten met de buurt, bedrijven en organisaties van belang, voor de relatie met wat de leerlingen moeten leren in het onderwijs en voor stageplaatsen. Het werkstation Technische Verkoop & Advies is een winkel waarin onze leerlingen ervaren hoe het is om met echte klanten om te gaan. De winkel heeft tot doel de banden tussen onderwijs en de toekomstige beroepsvelden van de vmbo-leerlingen aan te halen. Dit krijgt vorm door stages en praktijkopdrachten voor leerlingen, door gastlessen en projecten. Ook kunnen in dit station mensen uit de omgeving van de school terecht voor technische adviezen en kleine reparaties. Voor het instellen van hun telefoon of de uitleg van computerapparatuur. Via het station Evenementen worden leerlingen ook ingezet bij grote activiteiten van de school en in de buurt als zij hiermee leerervaringen kunnen opdoen. Meer informatie wordt te zijner tijd via onze website gecommuniceerd.