Bredero Beroepscollege krijgt nieuwbouw!

Sabine Udoalgemeen

We krijgen nieuwbouw voor het Bredero Beroepscollege. Onze school blijft in Noord en komt op de kavel aan de Buiksloterweg, samen met De nieuwe Havo en Vox College. Tevens komen er op deze kavel een basisschool, Integraal Kindcentrum en sporthal.

Wanneer de bouw gaat starten is momenteel nog niet bekend. Daarover zal in de komende maanden meer duidelijkheid komen. We streven er naar zo snel mogelijk starten.

Techschool

Naast deze nieuwbouw wordt er momenteel een uniek concept uitgewerkt: de Techschool mét Techcampus! Dit is een samenwerking tussen de besturen van vier Amsterdamse scholen Bredero Beroepscollege (VOvA), Montessori Lyceum Oostpoort (MSA), Mundus College (Esprit scholen) en Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), het bedrijfsleven, het Hout- en Meubileringscollege, het Mediacollege Amsterdam, het ROC van Amsterdam en de gemeente.
De technische vmbo-profielen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Mobiliteit & Transport (M&T) zullen over enkele jaren op één locatie, in een nieuw schoolgebouw worden aangeboden.

De verwachting is nu, dat de nieuwbouw over een jaar of 3 klaar zal zijn.