Welkom groep 8-ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school organiseren wij open dagen op de volgende data:

Open dagen 2022
  • Open avond: donderdag 27 januari 2022, 19.00 - 21.00 uur
  • Open dag: zaterdag 29 januari 2022, 11.00 - 14.00 uur
  • Lesjesmiddag: woensdag 9 februari 2022, 14.00 - 16.00 uur
  • Lesjesmiddag: woensdag 16 februari 2022, 14.00 - 16.00 uur

LET OP: Door de aangescherpte corona-maatregelen weten we momenteel nog niet of onze open dagen door kunnen gaan. Misschien moeten we weer online open dagen organiseren. Meld je daarom echt aan voor de open dagen. Dan kunnen we je goed informeren, zodra er meer duidelijk is.
We gaan de open dagen sowieso indelen in tijdsloten. Dan kunnen we bij fysieke open dagen de drukte spreiden en bij eventuele online open dagen op meerdere tijden presentaties geven.

Als de open dagen door kunnen gaan, vragen we alle groep 8-leerlingen om met maximaal 1 ouder/begeleider naar de open dagen te komen. De groep 7-leerlingen vragen we zoveel mogelijk te wachten met het bezoeken van open dagen tot volgend jaar.

Aanmelden
Weet je al zeker dat je volgend schooljaar naar het Bredero Beroepscollege wilt? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Ondersteuningsaanbod
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.

Filmpjes
Onze filmpjes vind je hier: Ontdek het Bredero Beroepscollege online! We hebben veel filmpjes gemaakt om jou een goed beeld te geven van onze school. In de filmpjes leggen we van alles uit over de verschillende profielen die je bij ons kunt kiezen en over het Techlab, gym, de leerlingenraad en nog veel meer.

Vragen stellen of afspraak plannen
Heb je specifieke vragen? Bel ons op (020) 579 72 00 of stuur een mailtje naar info@brederoberoepscollege.vova.nl. Je kunt ook dit formulier invullen om meer informatie aan te vragen.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Blogs van leerlingen

Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Ecrin

Image

Jahmayro

Image

Nada

Image

Yostiena

Image

Ecrin

Image

Jahmayro

Image
Nada
Image

Yostiena

Verschillende vakken

Afwisselende lessen...

We hebben op school verschillende vakken, zoals Engels, biologie, Nederlands en beeldende vorming. Zelf vind ik beeldende vorming het leukste vak, want het is een creatief vak en je leert verschillende technieken.
Engels is een heel handig vak. Je gebruikt de Engelse taal best vaak, want sommige mensen kunnen geen Nederlands. Vaak kun je dan wel in het Engels met ze praten en communiceren met allemaal mensen uit andere landen. 
De docent van het vak biologie is mijn favoriet. Ze geeft veel complimenten en is altijd vrolijk. Haar lessen zijn ook interessant.
Voor Nederlands heb ik ook een goede docent. Ze helpt je goed wanneer je iets lastig vindt.

Nada

Learn More

Wiskunde

Rekenen met passer en geodriehoek...

We hebben 1 lesuur wiskunde per week. Wiskunde is een soort rekenen, maar dan wel anders. Bij wiskunde werk je meestal met een passer en een rekenmachine. Met een passer maak je mooie cirkels. Ook gebruik je vaak een geodriehoek. Dat is een liniaal waarmee je hoeken en figuren kunt tekenen. Bijvoorbeeld: prisma, kubus en balk. Je leert het als je hier naar school komt!

Yostiena

Learn More

Licht en schakelaars

Elektrotechniek ...

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) werk je het grootste deel van de tijd aan praktijkopdrachten. Ik heb per week zes uur elektrotechniek. Ik heb voor PIE gekozen, omdat ik het al van kleins af aan heel leuk vind om dingen in elkaar te zetten en te laten werken. Ik vind elektrotechniek heel interessant, omdat je bijvoorbeeld leert om licht te laten werken en om een schakelaar in elkaar te zetten. Na deze school wil ik graag naar het ROC om te leren voor vliegtuigmonteur.

Burak

Learn More

Behulpzame docenten

Je wordt goed begeleid...

Ik zit nu 2 jaar op deze school en ik heb al veel geleerd. De docenten hebben mij veel geholpen, waardoor ik zelfs kon opstromen in het eerste jaar, van basis naar kader. Ook heeft elke leerling een loopbaancoach. Die helpt jou om aan het eind van het tweede jaar een richting te kiezen. Verder heb je ook een mentor. Dat is een docent die echt bij jouw klas hoort. De mentor houdt alles van jou goed bij, bijvoorbeeld je cijfers, je afwezigheid en hoe het met je gaat. Ook helpt de mentor je als je problemen hebt en je kunt ook altijd bij je mentor terecht als je vragen hebt.

Ecrin

Learn More

Robot, lasersnijder en
3D-printer

Aan de slag in het Techlab ...

In het Techlab kun je robots maken en die ook laten praten. Maar je kunt ook een driewieler maken. Dat heb ik vorig jaar gedaan. Bij die driewieler moest je met je voeten rijden en sturen. Dat was heel leuk! Je gaat ook met een 3D-printer werken. En je kan een stad maken van hout en dat kun je dan doen met de lasersnijder. Dat hout kun je dan in stukken laten snijden door de lasersnijder. Ook doe je in het Techlab dingen op de computer. Ontwerpen tekenen bijvoorbeeld of een gebouw tekenen of inspiratie zoeken voor wat je gaat maken.

Jahmayro

Learn More

Beeldende vorming

Creatief aan de slag...

Beeldende vorming
Bij beeldende vorming maak je veel tekeningen en je werkt ook met de computer. Soms gebruik je ook je telefoon. En je mag vaak samenwerken. Je leert de basis stof voor tekenen en ook veel tekentechnieken.

Yostiena

Learn More

Gastheerschap en keuken

Keuzevak ...

Hoi, ik ben Jomairo en ik volg het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Als keuzevak heb ik gekozen voor Gastheerschap en keuken. Ik vind het namelijk heel leuk om te koken en ik doe het graag. Ik wil later heel graag mijn eigen menukaarten maken. Mijn moeder leert me ook veel van de producten waarmee je moet koken en over kruiden. We hebben op school zes uur per week Gastheerschap en keuken. Tijdens de lessen leer je recepten maken en veel te koken, ook voor andere mensen. Later wil ik eigenlijk wel iets met koken gaan doen. Ik zie mezelf wel als een chef-kok.

Jomairo

Learn More

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt...

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een kantoor. En we hebben een mooie techniekomgeving met een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. We doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren.  Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Van de redactie

Learn More

Coderen en nieuwe techniek

Techlab...

Het nieuwe Techlab op school is heel leuk. Er staan veel computers en technologie. Er zijn bijvoorbeeld robots, 3D-printers, lasersnijders en een PCB freesmachine. Ik wil er graag veel in werken, zodat ik precies leer hoe alle machines werken. In het Techlab zijn we nu op de computers bezig met een codeerprogramma. Ook leren we 3D-tekenen op de computer. Dat is interessant.

Kelt

Learn More

Metaal-, elektro- en installatietechiek

Soorten techniek ...

Ik vind Produceren, installeren en energie (PIE) het leukste vak op school. Bij PIE leer je van alles over metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Je leert leidingen en sanitair aanleggen en afmonteren en ook lassen. Je krijgt een opdracht van de meester en die moet je dan gaan maken. Als de opdracht af is, krijg je er een cijfer voor. Ik zit nu in het derde leerjaar. Als ik naar de vierde ga, ga ik stagelopen in het bedrijf van mijn broer. Dat is een elektrabedrijf en daar zal ik ook weer heel veel leren over elektrotechniek en installeren. Ik heb er nu al zin in!

Abdesalam

Learn More

Lassen

Profiel PIE ...

Ik heb gekozen voor het profiel PIE (Produceren, installeren en energie). Binnen dit profiel heb ik nu gekozen voor lassen. Ik vind het erg leuk. We hebben twee keer per week drie uur lassen. Je hebt twee verschillende soorten lassen bij ons op school: mig/mag lassen en autogeen lassen. Bij autogeen lassen draag je alleen een beschermende bril. Bij mig/mag lassen draag je een hele kap over je hoofd en handschoenen. Door die kap lijkt het net alsof je bijna blind bent. Totdat je gaat lassen, want door het lassen en het felle licht daarvan zie je alles weer. Bij lassen moet je verschillende werkstukken maken. Soms zijn ze moeilijk, maar dat is ook wel leuk, want daar leer je dan veel van.

Jullian

Learn More

Veel praktijkopdrachten

BWI ...

Bij het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI) werk je de meeste tijd aan praktijkopdrachten. Je maakt steeds nieuwe werkstukken en leert veel theorie. Ik heb BWI gekozen, omdat ik later interieuradviseur wil worden. Ik wil altijd bezig zijn en niet stil zitten. Ik krijg 6 uur in de week praktijklessen en in die lessen doen we heel veel. We werken altijd met verschillende gereedschappen, zoals een hamer, zaag en vijl. Af en toe werken we ook met de machines in het lokaal, zoals de grote zaagmachine. Voordat we de machines gebruiken, krijgen we altijd uitleg over de apparaten. Je moet veel ontwerpen tekenen en die ook echt maken. Bijvoorbeeld een dienblad, een krukje en kastje. Het is echt leuk!

Hilina

Learn More

Klantgerichtheid

Dienstverlening & Producten ...

Ik ga jullie wat vertellen over de sector Dienstverlening & Producten (D&P). Bij D&P werk je vaak zelfstandig en moet je veel dingen zelf regelen. Je gaat zelf een eigen opdracht en les bedenken, waarbij je hulp krijgt van je klasgenoten. Je gaat producten verkopen en je maakt veel contact met mensen. Ook neem je bijvoorbeeld de telefoon op. Zo leer je klantgericht te zijn. Ik volg ook het keuzevak Gastheerschap en keuken. Bij dit keuzevak werk je veel met je handen. Je gaat eten maken, je leert serveren en ook hoe je vier borden in één hand vasthoudt! Je leert veel gerechten en je gaat echt serveren in het restaurant van de school. Dus, als je nieuwe dingen wilt leren, contact met mensen leuk vindt en graag samenwerkt met anderen, kies dan voor D&P!

Eda

Learn More

EHBO

Belangrijk keuzevak ...

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ik heb EHBO als keuzevak gekozen, omdat ik er levens mee kan redden. Het geeft een goed gevoel dat je weet hoe je moet reanimeren. Het geeft je ook zelfvertrouwen en dat is fijn.

Florian

Learn More

Lekker sportief

Gym ...

Wij vinden sport een heel leuk vak op school, omdat je lekker kan bewegen en rennen. Het is gezond voor je en je leert er veel, dat is handig als je later bijvoorbeeld gymdocent wil worden. We doen allerlei spelletjes, zoals voetbal, trefbal, tafeltennis en basketbal. Het is ook leuk als je je eigen spel verzint. Je leert veel over de verschillende sporten en technieken die daarbij horen, bijvoorbeeld hoe je een frisbee gooit. We hebben op dinsdag binnen gym en op donderdag buiten. Buiten moeten we soms ook de piepjestest doen. Dan moet je steeds op en neer rennen en gaan ze kijken hoe goed je conditie is.

Sabrin en Tarik

Learn More

Creatief

Beeldende vorming ...

Hallo, ik ben Daniël en ik ga je wat vertellen over beeldende vorming. Beeldende vorming is tekenen. Mijn meester geeft tekenen en Mens & Maatschappij. De eerste opdracht bij beeldende vorming was het maken van een 3D-map. In die map komen dan alle tekeningen die je in de rest van het schooljaar maakt. Ik had een 7,8 voor mijn map en daar was ik heel blij mee. Bij beeldende vorming leer je allemaal verschillende technieken met diverse materialen. Dus behalve met potlood ga je ook aan de slag met verf en krijt bijvoorbeeld. Dat is erg leuk, want zo wordt je steeds beter in tekenen.

Daniël

Learn More