Welkom groep 8-ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school hebben wij meerdere (online) open dagen, lesjesmiddagen en rondleidingen georganiseerd. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van onze school.

Heb je vragen? Bel ons op (020) 579 72 00 of stuur een mail naar info@brederoberoepscollege.vova.nl. We beantwoorden je vragen graag.

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar het Bredero Beroepscollege? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Open dagen 2022/2023

Er zijn momenteel nog geen data bekend voor de open dagen in 2023. In oktober 2022 zullen we de data van de open dagen in 2023 hier vermelden.

Filmpjes
Onze filmpjes vind je hier: Ontdek het Bredero Beroepscollege online! We hebben veel filmpjes gemaakt om jou een goed beeld te geven van onze school. In de filmpjes leggen we van alles uit over de verschillende profielen die je bij ons kunt kiezen en over het Techlab, gym, de leerlingenraad en nog veel meer.

Ondersteuningsaanbod
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.

Doorstroom Campus Noord
Campus Noord bestaat uit vijf middelbare scholen die bij elkaar in de buurt liggen en nauw met elkaar samenwerken: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo, Vox College en Hyperion Lyceum. Deze scholen vallen allemaal onder de scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Wanneer een kind op een van deze scholen zit, maar toch beter op een ander schooltype of -niveau past, zorgen we er gezamenlijk voor dat een overstap naar één van deze scholen goed en soepel kan plaatsvinden. Vijf scholen met een eigen identiteit, mét het voordeel van samenwerking en verbinding!

Vragen?
Heb je nog vragen? Bel ons op (020) 579 72 00 of stuur een mailtje naar info@brederoberoepscollege.vova.nl. Je kunt ook dit formulier invullen om meer informatie aan te vragen.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Blogs van leerlingen

Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Ecrin

Image

Jahmayro

Image

Nada

Image

Yostiena

Image

Ecrin

Image

Jahmayro

Image
Nada
Image

Yostiena

Boekhouden

Bij Economie & Ondernemen...

Aan het einde van het tweede jaar moet je een richting kiezen. Je kunt kiezen uit Techniek, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. Ik wil kiezen voor Economie & Ondernemen, omdat ik later iets met boekhouden wil doen. In dit profiel zijn wiskunde, rekenen, Nederlands en economie de belangrijke vakken. Je moet het leuk vinden om veel digitaal te werken, omdat je boekhouden ook op een computer moet doen.

Ecrin

Learn More

Crazy 88

Gekke opdrachten...

Tijdens de wegwijsweken deden we leuke spellen om elkaar beter te leren kennen. Het leukste spel was ‘crazy 88’. Dat is een spel met 88 opdrachten. Iedereen wordt in groepjes verdeeld en met het groepje doe je opdrachten. Je kiest opdrachten uit en het groepje dat de meeste opdrachten heeft gedaan, wint. Er waren opdrachten waarbij je foto’s of filmpjes moest maken of een dansje moest doen. Wij hebben tijdens deze opdracht iemand telefonisch geïnterviewd. Er was ook een opdracht ‘koop een taart voor je mentor’ en dat had een groepje gedaan. Die mentor was wel blij!

Yostiena en Nada


Learn More

Licht en schakelaars

Elektrotechniek ...

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) werk je het grootste deel van de tijd aan praktijkopdrachten. Ik heb per week zes uur elektrotechniek. Ik heb voor PIE gekozen, omdat ik het al van kleins af aan heel leuk vind om dingen in elkaar te zetten en te laten werken. Ik vind elektrotechniek heel interessant, omdat je bijvoorbeeld leert om licht te laten werken en om een schakelaar in elkaar te zetten. Na deze school wil ik graag naar het ROC om te leren voor vliegtuigmonteur.

Burak

Learn More

Wiskunde

Rekenen met passer en geodriehoek...

We hebben 1 lesuur wiskunde per week. Wiskunde is een soort rekenen, maar dan wel anders. Bij wiskunde werk je meestal met een passer en een rekenmachine. Met een passer maak je mooie cirkels. Ook gebruik je vaak een geodriehoek. Dat is een liniaal waarmee je hoeken en figuren kunt tekenen. Bijvoorbeeld: prisma, kubus en balk. Je leert het als je hier naar school komt!

Yostiena

Learn More

Wegwijsweken

Over vakken, werkstations, Magister ...

In het begin van het schooljaar hadden we de wegwijsweken. Je doet dan veel verschillende spellen en opdrachten om elkaar, de school en de docenten beter te leren kennen. We gingen bijvoorbeeld een strip maken, een quiz doen, een wiskunde- en Engels-spel doen en ook sport & spel. Verder kregen we in de wegwijsweken ook uitleg over Magister. Dat is een app met je rooster. En we hebben ook kennisgemaakt met de werkstations; Techniek, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. Je weet dan een beetje welke vakken je in die profielen hebt en wat je gaat doen. Je bent ook veel bezig met je handen en dingen maken.

Yostiena en Nada


Learn More

Verschillende vakken

Afwisselende lessen...

We hebben op school verschillende vakken, zoals Engels, biologie, Nederlands en beeldende vorming. Zelf vind ik beeldende vorming het leukste vak, want het is een creatief vak en je leert verschillende technieken.
Engels is een heel handig vak. Je gebruikt de Engelse taal best vaak, want sommige mensen kunnen geen Nederlands. Vaak kun je dan wel in het Engels met ze praten en communiceren met allemaal mensen uit andere landen. 
De docent van het vak biologie is mijn favoriet. Ze geeft veel complimenten en is altijd vrolijk. Haar lessen zijn ook interessant.
Voor Nederlands heb ik ook een goede docent. Ze helpt je goed wanneer je iets lastig vindt.

Nada

Learn More

De grote oversteek

Van groep 8 naar de brugklas  ...

De grote oversteek
Ik zit nog in groep 8 en dacht:
Welke middelbare school moet ik kiezen?
Zoveel keuzes, zoveel scholen...
En uiteindelijk heb ik voor het Bredero Beroepscollege gekozen.

Ik vond het spannend en zelfs eng.
Kriebels in mijn buik kreeg ik ervan, elke keer als ik eraan dacht.
Nieuwe school, nieuwe vrienden,
is dat wel zo fijn?
Wie vertelt me hoe het zal zijn?

Kom op, je gaat  er wat van maken.
Geloof in jezelf en alles komt goed.
Dat is wat ik nodig heb, grote moed!

Fouten maken kan en mag,
zo lang ik er maar van leer.
Ineens voel ik me licht als een veer.
Ik zet me dit schooljaar voor 100% in
Dan kom ik op mijn rapport zeker niet in de min.

Aleyna

Learn More

Beeldende vorming

Creatief aan de slag...

Beeldende vorming
Bij beeldende vorming maak je veel tekeningen en je werkt ook met de computer. Soms gebruik je ook je telefoon. En je mag vaak samenwerken. Je leert de basis stof voor tekenen en ook veel tekentechnieken.

Yostiena

Learn More

Veel afwisseling

Bij Dienstverlening & Producten...

Bij Dienstverlening & Producten ga je vaak opdrachten maken op de laptop. De opdrachten op de laptop zijn leuk, want je kan bijvoorbeeld een fotostripverhaal maken of een stopmotion filmpje, dat is een filmpje dat gemaakt wordt met allemaal foto’s. Ook ga je bij Dienstverlening & Producten af en toe koken. Dat koken is leuk en lekker. Je leert verschillende gerechten maken. En je leert ook hoe je dingen moet snijden.

Jahmayro

Learn More

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt...

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een kantoor. En we hebben een mooie techniekomgeving met een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. We doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren.  Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Van de redactie

Learn More

Behulpzame docenten

Je wordt goed begeleid...

Ik zit nu 2 jaar op deze school en ik heb al veel geleerd. De docenten hebben mij veel geholpen, waardoor ik zelfs kon opstromen in het eerste jaar, van basis naar kader. Ook heeft elke leerling een loopbaancoach. Die helpt jou om aan het eind van het tweede jaar een richting te kiezen. Verder heb je ook een mentor. Dat is een docent die echt bij jouw klas hoort. De mentor houdt alles van jou goed bij, bijvoorbeeld je cijfers, je afwezigheid en hoe het met je gaat. Ook helpt de mentor je als je problemen hebt en je kunt ook altijd bij je mentor terecht als je vragen hebt.

Ecrin

Learn More

Robot, lasersnijder en
3D-printer

Aan de slag in het Techlab ...

In het Techlab kun je robots maken en die ook laten praten. Maar je kunt ook een driewieler maken. Dat heb ik vorig jaar gedaan. Bij die driewieler moest je met je voeten rijden en sturen. Dat was heel leuk! Je gaat ook met een 3D-printer werken. En je kan een stad maken van hout en dat kun je dan doen met de lasersnijder. Dat hout kun je dan in stukken laten snijden door de lasersnijder. Ook doe je in het Techlab dingen op de computer. Ontwerpen tekenen bijvoorbeeld of een gebouw tekenen of inspiratie zoeken voor wat je gaat maken.

Jahmayro

Learn More

Coderen en nieuwe techniek

Techlab...

Het nieuwe Techlab op school is heel leuk. Er staan veel computers en technologie. Er zijn bijvoorbeeld robots, 3D-printers, lasersnijders en een PCB freesmachine. Ik wil er graag veel in werken, zodat ik precies leer hoe alle machines werken. In het Techlab zijn we nu op de computers bezig met een codeerprogramma. Ook leren we 3D-tekenen op de computer. Dat is interessant.

Kelt

Learn More

Gastheerschap en keuken

Keuzevak ...

Hoi, ik ben Jomairo en ik volg het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Als keuzevak heb ik gekozen voor Gastheerschap en keuken. Ik vind het namelijk heel leuk om te koken en ik doe het graag. Ik wil later heel graag mijn eigen menukaarten maken. Mijn moeder leert me ook veel van de producten waarmee je moet koken en over kruiden. We hebben op school zes uur per week Gastheerschap en keuken. Tijdens de lessen leer je recepten maken en veel te koken, ook voor andere mensen. Later wil ik eigenlijk wel iets met koken gaan doen. Ik zie mezelf wel als een chef-kok.

Jomairo

Learn More

Veel praktijkopdrachten

BWI ...

Bij het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI) werk je de meeste tijd aan praktijkopdrachten. Je maakt steeds nieuwe werkstukken en leert veel theorie. Ik heb BWI gekozen, omdat ik later interieuradviseur wil worden. Ik wil altijd bezig zijn en niet stil zitten. Ik krijg 6 uur in de week praktijklessen en in die lessen doen we heel veel. We werken altijd met verschillende gereedschappen, zoals een hamer, zaag en vijl. Af en toe werken we ook met de machines in het lokaal, zoals de grote zaagmachine. Voordat we de machines gebruiken, krijgen we altijd uitleg over de apparaten. Je moet veel ontwerpen tekenen en die ook echt maken. Bijvoorbeeld een dienblad, een krukje en kastje. Het is echt leuk!

Hilina

Learn More

EHBO

Belangrijk keuzevak ...

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ik heb EHBO als keuzevak gekozen, omdat ik er levens mee kan redden. Het geeft een goed gevoel dat je weet hoe je moet reanimeren. Het geeft je ook zelfvertrouwen en dat is fijn.

Florian

Learn More

Metaal-, elektro- en installatietechiek

Soorten techniek ...

Ik vind Produceren, installeren en energie (PIE) het leukste vak op school. Bij PIE leer je van alles over metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Je leert leidingen en sanitair aanleggen en afmonteren en ook lassen. Je krijgt een opdracht van de meester en die moet je dan gaan maken. Als de opdracht af is, krijg je er een cijfer voor. Ik zit nu in het derde leerjaar. Als ik naar de vierde ga, ga ik stagelopen in het bedrijf van mijn broer. Dat is een elektrabedrijf en daar zal ik ook weer heel veel leren over elektrotechniek en installeren. Ik heb er nu al zin in!

Abdesalam

Learn More

Lassen

Profiel PIE ...

Ik heb gekozen voor het profiel PIE (Produceren, installeren en energie). Binnen dit profiel heb ik nu gekozen voor lassen. Ik vind het erg leuk. We hebben twee keer per week drie uur lassen. Je hebt twee verschillende soorten lassen bij ons op school: mig/mag lassen en autogeen lassen. Bij autogeen lassen draag je alleen een beschermende bril. Bij mig/mag lassen draag je een hele kap over je hoofd en handschoenen. Door die kap lijkt het net alsof je bijna blind bent. Totdat je gaat lassen, want door het lassen en het felle licht daarvan zie je alles weer. Bij lassen moet je verschillende werkstukken maken. Soms zijn ze moeilijk, maar dat is ook wel leuk, want daar leer je dan veel van.

Jullian

Learn More

Lekker sportief

Gym ...

Wij vinden sport een heel leuk vak op school, omdat je lekker kan bewegen en rennen. Het is gezond voor je en je leert er veel, dat is handig als je later bijvoorbeeld gymdocent wil worden. We doen allerlei spelletjes, zoals voetbal, trefbal, tafeltennis en basketbal. Het is ook leuk als je je eigen spel verzint. Je leert veel over de verschillende sporten en technieken die daarbij horen, bijvoorbeeld hoe je een frisbee gooit. We hebben op dinsdag binnen gym en op donderdag buiten. Buiten moeten we soms ook de piepjestest doen. Dan moet je steeds op en neer rennen en gaan ze kijken hoe goed je conditie is.

Sabrin en Tarik

Learn More

Klantgerichtheid

Dienstverlening & Producten ...

Ik ga jullie wat vertellen over de sector Dienstverlening & Producten (D&P). Bij D&P werk je vaak zelfstandig en moet je veel dingen zelf regelen. Je gaat zelf een eigen opdracht en les bedenken, waarbij je hulp krijgt van je klasgenoten. Je gaat producten verkopen en je maakt veel contact met mensen. Ook neem je bijvoorbeeld de telefoon op. Zo leer je klantgericht te zijn. Ik volg ook het keuzevak Gastheerschap en keuken. Bij dit keuzevak werk je veel met je handen. Je gaat eten maken, je leert serveren en ook hoe je vier borden in één hand vasthoudt! Je leert veel gerechten en je gaat echt serveren in het restaurant van de school. Dus, als je nieuwe dingen wilt leren, contact met mensen leuk vindt en graag samenwerkt met anderen, kies dan voor D&P!

Eda

Learn More

Creatief

Beeldende vorming ...

Hallo, ik ben Daniël en ik ga je wat vertellen over beeldende vorming. Beeldende vorming is tekenen. Mijn meester geeft tekenen en Mens & Maatschappij. De eerste opdracht bij beeldende vorming was het maken van een 3D-map. In die map komen dan alle tekeningen die je in de rest van het schooljaar maakt. Ik had een 7,8 voor mijn map en daar was ik heel blij mee. Bij beeldende vorming leer je allemaal verschillende technieken met diverse materialen. Dus behalve met potlood ga je ook aan de slag met verf en krijt bijvoorbeeld. Dat is erg leuk, want zo wordt je steeds beter in tekenen.

Daniël

Learn More