Welkom groep 8-ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school organiseren wij online open dagen op de volgende data:

Open dagen 2021*
  • Open avond: donderdag 21 januari 2021, 19.00 - 21.00 uur
  • Open dag: zaterdag 23 januari 2021, 11.00 - 14.00 uur
  • Open dag: woensdag 3 februari 2021, 15.30 - 16.00 uur
  • Lesjesmiddag: woensdag 10 februari 2021, 14.00 - 16.00 uur
  • EXTRA lesjesmiddag: woensdag 10 maart 2021, 15.00 - 17.00 uur

Het programma van onze open dagen is aangepast*:

(Online) onze school bezoeken
Vanwege de coronamaatregelen hebben we dit jaar online open dagen en lesjesmiddagen georganiseerd. Dankjewel als je mee gedaan hebt aan onze online activiteiten. 

Aanmelden
Weet je al zeker dat je volgend schooljaar naar het Bredero Beroepscollege wilt? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina

Basis, kader en kansklas kader/theoretische leerweg
Naast de brugklassen voor de basis- en kader beroepsgerichte leerweg, bieden wij vanaf aankomend schooljaar, 2021-2022, ook een kansklas vmbo-kader/theoretische leerweg. Dus heb jij een dubbeladvies K/T? Dan kun je bij ons heel goed terecht. Door onze samenwerking met het Vox College, die bij ons in het gebouw zit, en de Bredero Mavo, ook een school uit onze scholengroep, is eventuele doorstroom heel eenvoudig.

Ondersteuningsaanbod
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.

Filmpjes
Onze filmpjes vind je hier: Ontdek het Bredero Beroepscollege online! We hebben veel filmpjes gemaakt om jou een goed beeld te geven van onze school. In de filmpjes leggen we van alles uit over de verschillende profielen die je bij ons kunt kiezen en over het Techlab, gym, de leerlingenraad en nog veel meer.

Vragen stellen of afspraak plannen
Heb je specifieke vragen of wil je graag een persoonlijke online afspraak plannen? Bel ons op (020) 579 72 00 of stuur een mailtje naar info@brederoberoepscollege.vova.nl.
Je kunt ook dit formulier invullen om meer informatie aan te vragen.

* LET OP: De invulling van de open dagen is vanwege de actuele maatregelen rondom COVID-19 volledig online geweest.

Ontdek het Bredero Beroepscollege online!

Van de redactie

Hieronder kun je leuke verhalen lezen die door onze leerlingen zelf zijn geschreven.
Image

Daniel

Image

Kelt

Image

Ecrin

Image

Daniel

Image

Kelt

Image
Ecrin

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt...

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving! We hebben een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek. Dat is cool, want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren. En je wordt hier ook heel zefstandig, bijvoorbeeld met computers. En we hebben een supergoede kantine waar je veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Van de redactie

Learn More

Licht en schakelaars

Elektrotechniek ...

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) werk je het grootste deel van de tijd aan praktijkopdrachten. Ik heb per week zes uur elektrotechniek. Ik heb voor PIE gekozen, omdat ik het al van kleins af aan heel leuk vind om dingen in elkaar te zetten en te laten werken. Ik vind elektrotechniek heel interessant, omdat je bijvoorbeeld leert om licht te laten werken en om een schakelaar in elkaar te zetten. Na deze school wil ik graag naar het ROC om te leren voor vliegtuigmonteur.

Burak

Learn More

Coderen en nieuwe techniek

Techlab...

Het nieuwe Techlab op school is heel leuk. Er staan veel computers en technologie. Er zijn bijvoorbeeld robots, 3D-printers, lasersnijders en een PCB freesmachine. Ik wil er graag veel in werken, zodat ik precies leer hoe alle machines werken. In het Techlab zijn we nu op de computers bezig met een codeerprogramma. Ook leren we 3D-tekenen op de computer. Dat is interessant.

Kelt

Learn More

Gastheerschap en keuken

Keuzevak ...

Hoi, ik ben Jomairo en ik volg het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Als keuzevak heb ik gekozen voor Gastheerschap en keuken. Ik vind het namelijk heel leuk om te koken en ik doe het graag. Ik wil later heel graag mijn eigen menukaarten maken. Mijn moeder leert me ook veel van de producten waarmee je moet koken en over kruiden. We hebben op school zes uur per week Gastheerschap en keuken. Tijdens de lessen leer je recepten maken en veel te koken, ook voor andere mensen. Later wil ik eigenlijk wel iets met koken gaan doen. Ik zie mezelf wel als een chef-kok.

Jomairo

Learn More

Lassen

Profiel PIE ...

Ik heb gekozen voor het profiel PIE (Produceren, installeren en energie). Binnen dit profiel heb ik nu gekozen voor lassen. Ik vind het erg leuk. We hebben twee keer per week drie uur lassen. Je hebt twee verschillende soorten lassen bij ons op school: mig/mag lassen en autogeen lassen. Bij autogeen lassen draag je alleen een beschermende bril. Bij mig/mag lassen draag je een hele kap over je hoofd en handschoenen. Door die kap lijkt het net alsof je bijna blind bent. Totdat je gaat lassen, want door het lassen en het felle licht daarvan zie je alles weer. Bij lassen moet je verschillende werkstukken maken. Soms zijn ze moeilijk, maar dat is ook wel leuk, want daar leer je dan veel van.

Jullian

Learn More

Veel praktijkopdrachten

BWI ...

Hoi, ik ga jullie iets vertellen over het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Bij het profiel BWI werk je de meeste tijd aan praktijkopdrachten. Het leukste aan BWI is dat je altijd nieuwe werkstukken maakt en veel theorie leert. Zelf heb ik BWI gekozen, omdat ik later interieuradviseur wil worden. De hele dag op een kantoortje zitten, is namelijk niks voor mij. Ik wil altijd bezig zijn en niet stil zitten. Ik krijg 6 uur in de week praktijklessen en in die lessen doen we heel veel. We werken altijd aan onze werkstukken met verschillende gereedschappen, zoals een hamer, zaag en vijl. Af en toe werken we ook met de machines in het lokaal, zoals de grote zaagmachine. Voordat we de machines gebruiken, krijgen we altijd te horen wat we wel en niet mogen doen tijdens het gebruik van de apparaten. Je moet veel ontwerpen tekenen en die ook echt maken. Bijvoorbeeld een dienblad, een krukje en kastje. Het is echt leuk!

Hilina

Learn More

Metaal-, elektro- en installatietechiek

Soorten techniek ...

Ik vind Produceren, installeren en energie (PIE) het leukste vak op school. Bij PIE leer je van alles over metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Je leert leidingen en sanitair aanleggen en afmonteren en ook lassen. Je krijgt een opdracht van de meester en die moet je dan gaan maken. Als de opdracht af is, krijg je er een cijfer voor. Ik zit nu in het derde leerjaar. Als ik naar de vierde ga, ga ik stagelopen in het bedrijf van mijn broer. Dat is een elektrabedrijf en daar zal ik ook weer heel veel leren over elektrotechniek en installeren. Ik heb er nu al zin in!

Abdesalam

Learn More

EHBO

Belangrijk keuzevak ...

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ik heb EHBO als keuzevak gekozen, omdat ik er levens mee kan redden. Het geeft een goed gevoel dat je weet hoe je moet reanimeren. Het geeft je ook zelfvertrouwen en dat is fijn.

Florian

Learn More

Nieuw Techlab

Moderne techniek...

In het Techlab leren we programmeren en dingen printen op de 3D-printers. Op de computers hebben we leren programmeren. Eerst was het een beetje lastig, maar nu is het leuk en gaat het best makkelijk. Ook leren we robots te programmeren. De robots zijn heel intelligent en proberen we nog slimmer te laten worden in veel dingen. Ik vind het grappig en leuk om te kijken wat je allemaal kan doen met de robots.

Kaylee

Learn More

Creatief

Beeldende vorming ...

Hallo, ik ben Daniël en ik ga je wat vertellen over beeldende vorming. Beeldende vorming is tekenen. Mijn meester geeft tekenen en Mens & Maatschappij. De eerste opdracht bij beeldende vorming was het maken van een 3D-map. In die map komen dan alle tekeningen die je in de rest van het schooljaar maakt. Ik had een 7,8 voor mijn map en daar was ik heel blij mee. Bij beeldende vorming leer je allemaal verschillende technieken met diverse materialen. Dus behalve met potlood ga je ook aan de slag met verf en krijt bijvoorbeeld. Dat is erg leuk, want zo wordt je steeds beter in tekenen.

Daniël

Learn More

Klantgerichtheid

Dienstverlening & Producten ...

Ik ga jullie wat vertellen over de sector Dienstverlening & Producten (D&P). Bij D&P werk je vaak zelfstandig en moet je veel dingen zelf regelen. Je gaat zelf een eigen opdracht en les bedenken, waarbij je hulp krijgt van je klasgenoten. Je gaat producten verkopen en je maakt veel contact met mensen. Ook neem je bijvoorbeeld de telefoon op. Zo leer je klantgericht te zijn. Ik volg ook het keuzevak Gastheerschap en keuken. Bij dit keuzevak werk je veel met je handen. Je gaat eten maken, je leert serveren en ook hoe je vier borden in één hand vasthoudt! Je leert veel gerechten en je gaat echt serveren in het restaurant van de school. Dus, als je nieuwe dingen wilt leren, contact met mensen leuk vindt en graag samenwerkt met anderen, kies dan voor D&P!

Eda

Learn More

Lekker sportief

Gym ...

Wij vinden sport een heel leuk vak op school, omdat je lekker kan bewegen en rennen. Het is gezond voor je en je leert er veel, dat is handig als je later bijvoorbeeld gymdocent wil worden. We doen allerlei spelletjes, zoals voetbal, trefbal, tafeltennis en basketbal. Het is ook leuk als je je eigen spel verzint. Je leert veel over de verschillende sporten en technieken die daarbij horen, bijvoorbeeld hoe je een frisbee gooit. We hebben op dinsdag binnen gym en op donderdag buiten. Buiten moeten we soms ook de piepjestest doen. Dan moet je steeds op en neer rennen en gaan ze kijken hoe goed je conditie is.

Sabrin en Tarik

Learn More