Leerlingen leren eigen website maken

Sabine Udoalgemeen

Bij de opleiding ‘Economie & Ondernemen’ leren de kinderen onder andere het maken van een website. Op de foto zie je een leerling bezig met het maken van een eigen dinosaurus website.

Xaviola heeft een website gemaakt over dinosaurussen en wat een mooie website is het geworden. Bekijk hier de gemaakte website.  Ze heeft een, dik verdiende, 10 gekregen, proficiat.

Bij E&O (Economie & Ondernemen) en bij D&P (Dienstverlening & producten) leren de leerlingen een website of een app maken, een menu samenstellen, bereiden en serveren en een evenement organiseren. Maar ook leer je om commercieel te denken bij de verkoop van producten en diensten en leer je hoe je de administratie en boekhouding moet doen. De lessen zijn erg actief en je deelt zelf het werk in.

Je doet ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door stage te lopen in een bedrijf of mee te lopen met mensen uit het bedrijfsleven. Ben je ondernemend? Denk je bijvoorbeeld aan een eigen zaak? Dan zijn dit de opleidingen die je moet gaan volgen.