Uitstroomprofielen

Door ons unieke carrouselprogramma maak je al in de eerste klas kennis met verschillende beroepsrichtingen en word je begeleid bij het maken van een keuze. Aan het einde van het tweede jaar kies je een profiel of een vervolg in de theoretische leerweg (TL). De drie profielen waaruit je kunt kiezen zijn: Techniek, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten.

Theoretische leerweg

Als je door kunt stromen in de theoretische leerweg (TL) kies je naast het theoretische programma een beroepsgericht onderdeel. Je hebt de keuze uit de profielen die hierboven ook genoemd zijn: Techniek, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. Het beroepsgerichte programma dat je bij ons kunt volgen, wordt gegeven in supermooie praktijkruimtes. Daardoor krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is bij jouw vervolgopleiding.

Coole techniek

Gek op techniek? Dan zit je bij ons goed. Wij bieden namelijk twee unieke opleidingen aan: Bouwen, Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energie. Onze coole techniekvakken krijg je niet in een gewoon lokaal, maar in het Techlab en in supermooie praktijkruimtes. Begin bijvoorbeeld met een werkblad bij elektrotechniek en loop dan even naar houtbewerking om een ander onderdeel te maken. Zo krijg je op het Bredero Beroepscollege de kennis waar werkgevers op zitten te wachten.

Economie & Ondernemen

Bij dit profiel draait het allemaal om ondernemen, handel, verkoop en administratie. Je leert commercieel te denken bij de verkoop van producten en diensten. Maar je gaat ook leren hoe je de administratie en boekhouding moet doen. Je ontwikkelt ondernemende vaardigheden en je past ze meteen toe in de praktijk, want je gaat stagelopen in een echt bedrijf.

Dienstverlening & Producten

Bij Dienstverlening & Producten ga je een website of een app maken, een menu samenstellen, bereiden en serveren en een evenement organiseren. De lessen zij n actief en je deelt zelf het werk in. Je doet veel praktijkervaring op, bij voorbeeld door stage te lopen in een bedrijf of door een dagje mee te lopen met mensen uit het bedrijfsleven. Bij Dienstverlening & Producten kun je kiezen uit allerlei verschillende beroepsrichtingen. Er worden ook gastlessen gegeven door mensen die een beroep uitoefenen binnen dit profiel.