Ontdek hypermoderne techniek in ons nieuwe Techlab

Sabine Udonieuws

Techniek is de toekomst. Het biedt jongeren een goed perspectief voor een kansrijke loopbaan. Daarom heeft het Bredero Beroepscollege een gloednieuw Techlab met een diversiteit aan moderne techniek. Gisteren was de officiële opening.

Robin – één van onze robots – was speciaal voor de opening geprogrammeerd door onze leerling Damian. Na een welkomstwoord van mevrouw Neuhaus, voorzitter van de centrale directie van het VOvA (de scholengroep waar onze school deel van uitmaakt) en een openingsspeech van onze schooldirecteur meneer Franzen, was het woord aan robot Robin. Zij heette alle aanwezigen hartelijk welkom en vertelde dat ze met al hun vragen in het Techlab terecht konden bij onze leerlingen. Damian en Hejan knipten vervolgens samen het lint door waarmee de weg naar het Techlab vrij was. Alle aanwezigen liepen vol verwondering door ons Techlab waar leerlingen en docenten lieten zien welke mogelijkheden de nieuwe machines hebben en hoe zij hun ideeën met behulp van de nieuwe machines vormgeven in materialen als hout, kunststof, metaal en textiel.

Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje om de opening van ons Techlab te vieren. De heerlijke hapjes waren door leerlingen en docenten gemaakt in ons eigen lesrestaurant.

Moderne techniek

Amsterdam heeft met meerdere schoolbesturen een extra focus op sterk techniekonderwijs en ontwikkelt een toekomstplan voor een hypermoderne Amsterdamse Techschool. Het Bredero Beroepscollege maakt hiermee nu al een start met de opening van het Techlab met o.a. robots, 3D-printers, lasersnijders, een schuimsnijder, een PCB freesmachine en snijplotter. Coole, moderne techniek dus!

In de media

De opening van ons Techlab heeft ook de aandacht van de media getrokken.

Basisscholen van harte welkom

Het Techlab is ook toegankelijk voor basisscholen. Tijdens zo’n bezoek aan het Techlab leren basisschoolleerlingen hoe nieuwe technieken werken. Hoe kun je robots zo kunt programmeren dat ze doen wat jij wilt. Aan de hand van opdrachten leren ze ook wat je zoal kunt ontwerpen en dat direct printen of uit laten snijden. Meer informatie en aanmelden via de speciale website Hoe werkt mijn stad, een platform waarin bedrijfsleven en onderwijs de (technische) handen ineenslaan en bouwen aan de toekomst. Samen richting een futureproof Amsterdam.

Fotoverslag van de opening

Fotografie: Pim Ras